Izrada web
sajtova

Više od prezentacije


Izrada sajtova ne podrazumeva samo dizajn i kodiranje.
Da bi jedan sajt služio svrsi, neophodno je da ima još mnogo toga.

Sajt je vaše prisustvo na internetu i vaš onlajn identitet. On mora da komunicira sa posetiocima i potencijalnim klijentima te ostavi prvi dobar utisak. Sajt treba da bude pregledan i omogući informacije po koje su posetioci došli.

Neophodno je da bude urađen prema najnovijim standardima, da je optimizovan za sve uređaje i pretraživače, da je brz i bez sigurnosnih i drugih propusta. 

Danas kada postoje milioni, uspešan web sajt mora da bude konkurentan sličnim sajtovima i da se nađe među prvim rezultatima pretrage. 

Još mnogo toga se krije iza jednog sajta, a što zavisi od projekta i potreba klijenta.  Mi vodimo računa o svim aspektima izrade sajtova.

kucakobasicers
milisav.me
burgerana-sajt
spokeinsure

Koliko košta izrada sajta?

Ovo je naravno pitanje koje zavisi od više faktora i ne postoji isti odgovor za sve. Ako vidite da se negde nudi izrada sajta po fiksnoj ceni, to znači da dobijate neku osnovnu prezentaciju koju verovatno možete i sami da napravite.

Cena izrade sajtova zavisi više stvari:

Dizajn sajta

Zavisi od sajta i zahteva, ali dizajn sajta može koštati od par do više stotina evra, pa i preko. Nudimo i web dizajn, pa ukoliko ga već nemate kontaktirajte nas kako bismo utvrdili šta vam tačno treba i koliko će trajati i koštati. Možemo koristiti već gotove šablone ili raditi nešto jedinstveno za vašu kompaniju.

Logo kompanije

Isto tako, ukoliko vam treba i logo, to je svakako dodatan trošak. Ako ga već nemate ili želite nešto bolje, možemo uraditi logo vaše kompanije. 

Izrada sajta

Kada imamo dizajn, možemo pristupiti izradi. Izrada sajtova se može raditi preko platformi kao što je WordPress ili ručno kodirati.  

Sadržaj strana sajta

Znate li tačno koje strane vaš sajt treba da ima i šta će svaka strana sadržati? Imate li pripremljene tekstove i fotografije koje ćemo koristiti? 

Internet prodavnica

Da li će vaš sajt biti online prodavnica? Prodavnice obično zahtevaju više posla pa je izrada takvih sajtova skuplja. Unos proizvoda i njihovih varijacija, kategorisanje proizvoda i drugo, može biti posao koji zahteva dosta vremena. Neophodno je i podešavanja metoda plaćanja, isporuke i sl.

SEO

Domen i hosting

Domen je naziv vašeg sajta, najjednostavnije rečeno. Hosting je mesto gde se skladište podaci o vašem sajtu (tekstovi, slike, skripte, baze podataka…). 
I jedno i drugo se plaća, obično na godišnjem ili više godišnjem nivou. To kupujete kod hosting kompanija. Mi ne nudimo hosting usluge, ali vam možemo vam besplatno pomoći u odabiru kompanije.

Održavanje sajta

Kada kupite automobil, morate redovno da ga servisirate i vodite računa o njemu kako bi dobro radio. Tako i sajt mora redovno da se održava.To podrazumeva ažuriranje servisa na sajtu.
Naravno, možda i vi sami želite određene izmene na sajtu sa vremena na vreme; na primer unos novih proizvoda.

Izrada sajtova zavisi i od drugih stvari

Kontaktirajte nas